Skip to main content

Nederland

Den statlige pensjonsordningen i Nederland (Algemene Ouderdomswet, AOW) finansieres gjennom et pay-as-you-go-system der bidragene avhenger av inntekt. AOW garanterer i prinsippet pensjon tilsvarende 70 prosent av gjennomsnittlig minstelønn. Obligatoriske tjenestepensjonsordninger dekker i tillegg hele 95 prosent av arbeidsstyrken. Disse er organisert på bransjenivå, basert på avtaler mellom partene i arbeidslivet. Pensjonsreformen som trådte i kraft 1. januar 2007 har blant annet gitt ny og strengere lovgivning for tjenestepensjonsordninger. De fleste ordningene er allerede endret for å møte de nye kravene.

Offentlig pensjon
Den offentlige pensjonen (AOW) er en flat grunnpensjon, som finansieres gjennom en lovfestet pensjonsavgift begrenset oppad til 18.5 %. AOW dekker alle i aldersgruppen 15-65 år, bosatt i Nederland. Full pensjon krever 50 års botid, slik at alle som har bodd i Nederland sammenhengende har fulle pensjonsrettigheter ved pensjonsalderen på 65 år. Det er ikke mulighet for tidligpensjon eller utsettelse av pensjoneringstidspunkt under AOW. Full pensjon var i 2007 € 984.86 pr. måned for enslige og € 673.84 for gifte og samboende (dersom begge er fylt 65 år). AOW er ikke behovsprøvet, og annen inntekt påvirker derfor ikke utbetaling. Pensjonister som ikke er fullt dekket av AOW (ikke har bodd 50 år i Nederland) har krav på sosialhjelp dersom deres totale inntekt ikke er høyere enn full AOW, dvs. 70 % av mistelønn.
Tjenestepensjon
Tjenestepensjonsordningene er basert på kollektive avtaler, hovedsaklig organisert på bransjenivå. Medlemsskap kan gjøres obligatorisk av sosial- og arbeidsdepartementet etter forespørsel fra partene i bransjen. I 2007 var 95 % av arbeidsstyrken dekket av tjenestepensjonsordninger. Myndighetene har satt fullstendig dekning som mål, og pensjonsreformen skal bidra til å øke dekningsgraden. Blant virkemidlene er like rettigheter for deltidsansatte og innskrenkede muligheter for venteperiode før medlemsskap. Tjenestepensjonsordninger er integrert med det offentlige pensjonssystemet, og dagens skatteregler gir mulighet for en maksimal pensjon på 100 % av sluttlønn når offentlig pensjon og tjenestepensjon legges sammen. Tjenestepensjonsordningene er fonderte, og innbetalingsraten bestemmes gjennom kollektive forhandlinger. Det finnes ingen øvre inntektsgrense for innbetaling. Totalt kommer 2/3 av bidragene til tjenestepensjon fra arbeidsgivere og 1/3 fra arbeidstakere. Finansieringen varierer fra ordning til ordning, og kan enten bæres av arbeidsgiver eller arbeidstaker alene eller deles mellom dem. Ytelsespensjonsordninger er nesten enerådende. I 1999 ble pensjonen bestemt av sluttlønn for 60 % av medlemmene, i 2006 var andelen falt til 10 %. Pensjonen beregnes nå for de fleste på bakgrunn av gjennomsnittslønn.
Privat pensjonssparing
Betydningen av private ordninger er økende. Privat pensjonssparing gir skattefordeler opp til et visst nivå, avhengig av ytelser fra offentlig pensjon og tjenestepensjon.

Linker