Skip to main content

Pensjonsforskning i Norge

Her har vi samlet publikasjoner og forskning om ulike aspekter ved pensjon fra en del sentrale forskningsinstitusjoner og miljøer.

Frischsenteret

Stiftelsen Frischsenteret for samfunnsøkonomisk forskning er en uavhengig stiftelse opprettet av Universitetet i Oslo med virkning fra 1. januar 1999. Frischsenteret utfører samfunnsøkonomisk forskning i samarbeid med Økonomisk institutt ved Universitetet i Oslo.

Gå til Frischsenterets publikasjoner om pensjon:

Yrkesaktivitet blant eldre og finansiering av pensjonssystemet

Eldres velferd og arbeidsmarkedstilknytning

Strategisk instituttprogram om pensjonsforskning

Fafo

Fafo har siden 1987 hatt en egen gruppe som har forsket på pensjon og trygd, herunder folketrygdens alderspensjon, uføretrygd og sykefraværsordning, tjenestepensjoner i privat og offentlig sektor, den avtalefestede pensjonsordningen og særaldersgrensene.

Gå til Fafos publikasjoner om pensjon

Statistisk sentralbyrå (SSB)

Statistisk sentralbyrå (SSB) er den sentrale institusjonen for innsamling, bearbeiding og formidling av offisiell statistikk i Norge. Statistisk Sentralbyrå leverer statistikk og analyser på de fleste områder, også pensjonsområdet.

Gå til SSBs publikasjoner om pensjon

Forskning om pensjon hos NAV

NAV presenterer statistikk og analyser på en rekke temaer, herunder pensjonsrelaterte temaer.

Gå til NAVs publikasjoner om pensjon

Econ-Poyry

Econ Pöyry er et internasjonalt rådgivningsselskap som arbeider i skjæringspunktet mellom marked, teknologi og politikk.

Gå til Econ-Poyrys publikasjoner om pensjon

NOVA

NOVA er ett av Norges største samfunnsvitenskapelige forskningsinstitutter. NOVAs forskning tar for seg samfunnets og velferdsstatensulike sider, og vi forsker på hele livsløpet: fra tidlige år til sent i livet.

Gå til NOVAs publikasjoner om pensjon