Skip to main content

Belgia

Den offentlige pensjonen er ytelsesbasert og løpende finansiert (pay-as-you-go). Systemet er inndelt i tre ulike ordninger etter sektor. I tillegg finnes en behovsprøvet minstepensjon. I 2004 ble det innført en ny lov om tjenestepensjon som skal bidra til å videreutvikle denne delen av pensjonssystemet.

Offentlig pensjon
Det offentlige pensjonssystemet omfatter tre pensjonsordninger: en for lønnsmottakere i privat sektor, en for selvstendig næringsdrivende og en for offentlige tjenestemenn. Pensjonister som har bidratt til mer enn en av disse ordningene får en pensjon av typen ”blandet karriere”. Pensjonens størrelse avhenger av sektor, lønn og antall år med opptjening. Pensjonsalder er 65 år for menn. For kvinner er den nå 64 år, men heves til 65 i 2009. Full pensjon krever 45 års opptjening for menn og 44 år for kvinner. Det er mulig å gå av med tidligpensjon fra fylte 60 år dersom en har minst 35 års opptjening. Gjennomsnittlig alder for pensjonering var likevel kun 59,4 år i 2004. Dette gjøres mulig gjennom særordninger for tidligpensjon knyttet til arbeidsledighetstrygden. Pensjonen for ansatte i privat sektor og selvstendig næringsdrivende beregnes ut fra gjennomsnittlig lønn i hele bidragsperioden. I tillegg tas det hensyn til familiesituasjon. Pensjonen for offentlige tjenestemenn er basert på sluttlønn, og familiesituasjon spiller ikke inn. I tillegg til den ytelsesbaserte pensjonen finnes det ulike former for minstepensjon rettet mot å øke pensjonsutbetalingen til lavtlønnede, og en garantert minimumspensjon.
Tjenestepensjon
Offentlige tjenestemenn er generelt ikke dekket av tjenestepensjon, ut over den statlige pensjonen som er beskrevet ovenfor. I 2003 var mellom 50 og 60 prosent av arbeidstakerne i privat sektor dekket av en tjenestepensjonsordning. Minst 40 prosent var altså ikke dekket, og myndighetene har forsøkt å øke dekningsgraden gjennom å fremme tjenestepensjonsordninger på sektornivå. En ny lov innført i 2004 og videre lovendringer i 2006 har etablert et felles regelverk for tjenestepensjonsordninger og lagt til rette for kollektive ordninger på sektornivå. Videre har det blitt etablert finansielle fordeler for tjenestepensjon, både med hensyn til til private ordninger generelt og for kollektive ordninger med ”solidariske elementer” spesielt. Tjenestepensjonsordningene i Belgia kan i dag deles inn i to hovedkategorier: Individuelle pensjonsordninger og kollektive ordninger. De individuelle ordningene er etablert av den enkelte bedrift og fullfinansiert av arbeidsgiver. De kollektive ordningene dekker alle ansatte på sektornivå og finansieres av både arbeidsgiver og arbeidstaker.
Privat pensjonssparing
Individuelle pensjonsordninger fremmes ved at bidrag opp til en øvre grense på 780€ (2005) gir skattefradrag.Kommer

Nyttige lenker

Videre lesning