Skip to main content

Møte i Pensjonsforum 4.mars: Status på tjenestepensjonsmarkedet – problemstillingene, aktørene og veien videre

Det avholdes møte i Pensjonsforum 4.mars om status på tjenestepensjonsmarkedet i privat sektor. Seminaret belyser de seneste utviklingstrekkene i tjenestepensjonsmarkedet og tar opp aktuelle problemstillinger knyttet til utredninger, lønnsoppgjør og forslag til lovendringer.

17. februar 2016

Hensikten er å gi en oversikt over og innsikt i aktuelle hendelser og debatter. I første del av Pensjonsforum vil utviklingstrekkene i markedet belyses. Kari Mørk fra Finans Norge vil presentere oppdaterte tall for utviklingen av kollektive tjenestepensjon. Geir Veland fra Fafo ta for seg utviklingstrekkene i tjenestepensjonsmarkedet.


I andre del vil utfordringer for dagens tjenestepensjoner og veien videre belyses. Sven Iver Steen, tidligere direktør for Fellesordningene for AFP og nå advokat i Arntzen de Besche og Jon Hippe fra Fafo gir en gjennomgang av aktuelle utredninger og problemstillinger om tjenestepensjonenes rolle i arbeidslivet. Sjeføkonom i LO, Stein Reegård, leder i Akademikerne stat, Anders Kvam og avdelingsdirektør, pensjons- og forsikringspolitikk i NHO, Kristin Diserud Mildal gir partenes analyse av de utfordringer vi nå står overfor.         

Invitasjon er sendt til Pensjonsforums medlemmer

 
Program:
Introduksjon og velkommen
«Utviklingen i kollektive tjenestepensjon», Kari Mørk, Finans Norge
«Utviklingstrekkene i tjenestepensjonsmarkedet», Geir Veland, Fafo
«Aktuelle utredninger og problemstillinger om tjenestepensjonenes rolle i arbeidslivet», Sven Iver Steen, Arntzen de Besche, og Jon Hippe, Fafo
Pause med enkel servering
«Pensjonssystem og arbeidsmarked – blikk på norsk virkelighet», Stein Reegård, sjefsøkonom LO
«Pensjonssystem og arbeidsmarked», Anders Kvam, leder i Akademikerne stat
«Pensjonssystem og arbeidsmarked – aktuelle problemstillinger», Kristin Diserud Mildal, avdelingsdirektør, pensjons- og forsikringspolitikk i NHO
Spørsmål fra salen