Skip to main content

Artikler som begynner med B

Brutto er best

11 februar 2011
  • Mange har kritisert pensjonsløsningen for ansatte i offentlig sektor de siste ukene. Sjelden har eksempler og argumentasjon vært mer tendensiøs. Notatet gir en gjennomgang av alternativene fra 2009-oppgjøret.

Britisk pensjonsreform

08 oktober 2010
  • På oppdrag fra den britiske koalisjonsregjeringen har den tidligere Labour-statsråden Lord Hutton levert foreløpig rapport om offentlig tjenestepensjon. De foreløpige konklusjonene foreslår blant annet økt pensjonsalder, økt egeninnbetaling og utregning av pensjon basert på gjennomsnittslønn.

Banklovkommisjonens rapport

22 april 2010
  • Den 5. Mai legger banklovkommisjonen fram første del av utredningen vedrørende lovregler om alderspensjon i tjenestepensjonsordningene etter lovendringer i folketrygden. Den 10 mai presenterer banklovkommisjonens hovedsekretær, Lise Ljungmann Haugen rapporten for Pensjonsforum. Det legges opp til et kort frokostseminar med innspill fra LO, NHO og finansnæringen.

Brede pensjonsordninger

26 mai 2009
  • Fredag 5. Juni inviterer Pensjonsforum til nytt seminar med utvalgsrapporten om brede pensjonsordninger som hovedattraksjon.

Bedre helse, mindre slit og mer familie

07 april 2009
  • I en ny rapport i serien "Liv og arbeid - mulighetenes arbeidsliv for alle?" gir Tove Midtsundstad en samlet oversikt over når Fagforbundets medlemmer ønsker å gå av med pensjon og hvorfor, samt hva de selv tror må til for at de skal velge å stå i jobben lenger. Formålet er å tydeliggjøre hvilke faktorer som har sentral betydning for pensjoneringsønskene, og hvilke som framstår som mindre viktige. Rapporten gir også en bred sammenfatning av tidligere forskning om årsaker til tidligpensjonering.

Bjørn Tøndel (Vital Forsikring)

mandag, 12 november 2007

Bart van Riel (SER and Leiden University)

mandag, 17 september 2007
  • Defined benefit seems to to survive in the Netherlands. How comes?
  • Last ned foredrag

Begrenset effekt av uførepensjonsreformen

29 mai 2007
  • Dette fremkommer i en pressemelding fra BeskÊftigelsesministeriet. Antall personer i fleksjob eller på ledighetsytelse har steget markert, samtidig som det ikke er fÊrre personer på uførepensjon siden uførepensjonsreformen trådte i kraft i 2003. I 2006 var det i alt 34 000 flere personer i fleksjob, på ledighetsytelse eller på uførepensjon enn antatt da reformen ble iverksatt. Utgiftene til de tre ordningene er 6,1 millarder DK høyere enn forventet, til tross for at ledigheten har falt markert i samme periode og i dag er på et historisk lavt nivå.

Belgia

04 mai 2007
  • Den offentlige pensjonen er ytelsesbasert og løpende finansiert (pay-as-you-go). Systemet er inndelt i tre ulike ordninger etter sektor. I tillegg finnes en behovsprøvet minstepensjon. I 2004 ble det innført en ny lov om tjenestepensjon som skal bidra til å videreutvikle denne delen av pensjonssystemet.

Betydelige kostnader knyttet til tidligpensjonering

03 mai 2007
  • Det er betydelige samfunnsøkonomiske gevinster å hente dersom det lykkes å få eldre arbeidstakere til å stå lengre i jobb enn det som er tilfellet i dag. Samfunnet kan spare inntil 3,7 milliarder kroner i året hvis antallet nye tidligpensjonister over tid kan bli kuttet med 10 prosent. Tallene fremkommer i den nye rapporten "Kostnader ved tidligpensjonering" som ECON nå har utarbeidet på oppdrag fra Senter for seniorpolitikk.